Algemene informatie Egypte

Algemene informatie Egypte

In het noordoosten van Afrika ligt het land Egypte. Het is een land met ruim 72 miljoen inwoners die tussen de vele monumentale gebouwen leven. Egypte grenst aan de Middellandse Zee, maar ook aan de landen Israel en Soedan. De hoofdstad van het land is Caïro. Het land is bijna 24 keer zo groot als Nederland. De officiële taal van het land is Arabisch. Maar vanwege de handel met andere landen, en ook vanwege de vele toeristen die jaarlijks in het land te vinden zijn, spreken veel inwoners ook Engels of Frans.

Cultuur in Egypte

De mensen in Egypte zijn tegenover elkaar en tegenover de toeristen erg vriendelijk en warm. Het is in Egypte normaal om iemand een hand te geven, maar ook om bij het kopen van een product een bakje thee of koffie te drinken. Dit betekent niet dat je daarna meteen iets moet kopen, maar de Egyptenaren vinden het erg onvriendelijk als je geen thee of koffie mee drinkt. In het openbaar zoenen met je vriend/vriendin is ook niet gebruikelijk in Egypte.

Advertenties van onze partners

Steden in Egypte

Caïro is de hoofdstad van Egypte, tevens is het de grootste stad van Afrika. Er wonen 8 miljoen inwoners, maar door de vele immigranten wonen er officieus ruim 15 miljoen inwoners. Andere grootte steden zijn Gizeh, Alexandrië en Shubra El Khema. Enkele bekende badplaatsen zijn Dahab, Sharm el-Sheikh, Marsa Alam en Hurghada. In veel steden in Egypte vind je tempels, historische gebouwen en kerken. Veel van deze gebouwen kun je bezoeken en zul je daarna niet snel meer vergeten vanwege de grootte van de gebouwen.

Natuur en klimaat in Egypte

Zand! Praat je over Egypte, dan praat je over zand. Egypte bestaat namelijk voor ruim 90% uit zand. De grootste zandgebieden kom je tegen in de woestijnen van het land. Maar Egypte heeft naast al het zand ook prachtige koraalriffen. In de koraalriffen vind je prachtige vissen. Op het vaste land vind je naast kamelen, koeien, kippen ook veel paarden en kippen. Maar ook slangen en krokodillen zijn te vinden in Egypte. Doordat jaarlijks de rivier de Nijl overstroomd heeft Egypte jaarlijks wel veel vruchtbare grond. Op die gronden word veel landbouw verbouwd, maar leven ook veel dieren. Doordat Egypte voor een groot gedeelte een woestijngebied is kun je ook uitgaan van een woestijnklimaat. Het is er vele maanden van het jaar erg droog en je zult erg weinig regen tegenkomen in de zomer maanden. De tempraturen tussen middag en avond zijn erg groot. Overdag kan de tempraturen oplopen tot 40 graden. In de avonden is de tempratuur tussen de 10 en 20 graden.

Eten en uitgaan in Egypte

Egypte heeft een keuken waar je veel verschillende kruiden tegenkomt. Veel van de gerechten worden klein geserveerd, maar dit betekend niet dat je weinig te eten krijgt. Bij het eten wordt veel thee en koffie gedronken. Maar ook verschillende fruitdrankjes zijn te vinden in Egypte. Vanzelfsprekend kun je in de woestijnen van Egypte niet uitgaan, maar in bijvoorbeeld de badplaatsen van Egypte zijn er leuke uitgaansgelegenheden te vinden. Je zult er niet snel top 40 muziek tegenkomen, maar het is er wel altijd gezellig.